Barion Pixel
További termékajánló
Kereső
Kiemelt termékcsoportok
Portwest termékek
Termék kategóriák
Webáruházunkban több, mint 10 000 termék található, melyek egy része NINCSEN üzletünkben készleten, így azonnali vásárlási szándék esetén, kérjük, érdeklődjenek telefonon!

Portwest Solar tűzoltó ruházat

0 Ft-tól 279.500 Ft-ig
A Solar tűzoltó ruházat korlátozott ideig védelmet biztosít láng- és hőhatásokkal szemben, minimalizálja az égési kockázatokat. A ruhák 3 rétegű anyagból készülnek: külső héj, nedvességzáró réteg és hőszigetelő réteg. Minden rétegnek más feladata van. A külső réteg véd a láng által okozható sérülések ellen. A nedvességzáró réteg véd a víz behatolása ellenés lehetővé teszi, hogy a belső nedvesség, pára eltávozzon. Elengedhetetlen, hogy a rétegeket szárazon tartsuk, hogy elkerüljük a konvektív hőátadást a külső rétegektől a testfelületig. A belső hőszigetelő réteg és a bélés védelmet nyújt a közeli lánghatás hőhatása ellen. Ezen felül mindegyik réteg légtárolóként működik, megerősítve ezzel a szigetelő tulajdonságokat az extrém körülmények között.
 
Alapanyag információ
Nomex® alapanyagunk 60% Nomex® és 40% Lenzing® FR viszkóz felhasználásával készül, 260g súlyú. A lélegző és vízálló belső réteg 50% FR kötött poliészter, 50% PU membrán, 85g súlyú. Az FR meleg bélés összetétele 50% aramid, 50% viszkóz, 260g.
A Nomex® / Lenzing® FR viszkóz anyagában lángálló, magas kopásállósággal rendelkezik, rendkívül mérettartó és teljes védelmet biztosít. Lélegző PU belső membránja teljes eső elleni védelmet biztosít, ugyanakkor kiengedi a felesleges testhőt. A nemszőtt thermal bélés melegen tart.
 
EN 469:2005 szabvány: Védőruházat tűzoltók részére
Ez az európai szabvány meghatározza a tűzoltási védőruházatra és kapcsolódó feladatokra vonatkozó követelményeket és vizsgálati módszereket. A ruházatnak védelmet kell nyújtania a test, nyak, karok, lábak számára a tűzoltási feladatok közben. Minden testmozgáskor megfelelő átfedésnek kell lennie a kabát és a nadrág között.
Lángterjedés hőátadás (láng), Hőátadás (sugárzó), Megmaradó erő, Hőállóság, Szakítószilárdság, Tépőerő, Felületi nedvesség, Méretváltozás, Folyékony vegyszerek áthatolásával szembeni ellenállás, Vízzel szembeni ellenállás, Vízgőzzel szembeni ellenállás, Ergonómiai előírások, Láthatóság, Teljes termék tesztelés (opcionális).
 
EN469 (Level 2) szabvány: Magasabb védelmi szintű ruházat strukturális tűzoltáshoz, szakmailag képzett tűzoltók részére
A 2-es szintű ruházatoknak rendelkezniük kell vízálló réteggel, illetve a következő belső jelölésekkel:
- Xf2 Level 2 - Teljesítmény hővel szemben. Test: láng.
- Xr2 Level 2 - Teljesítmény hővel szemben. Test: sugárzás.
- Y2 level 2 - Vízzel szembeni ellenállás
- Z2 Level 2 - Vízgőzzel szembeni ellenállás
 
 
 
Kosár
A kosár üres
Felhasználó

Regisztráció

CXS termékek
Valuta
EURO Árfolyam
HUF valuta HUF 390.85 Ft
Sparco termékek
Puma termékek
Termékajánló
Albatros termékek
A weboldal összes funkciójának működéséhez engedélyezni kell a sütik (cookie) használatát. További információk
Nem engedélyezemEngedélyezem